Пилатес реформър

Pilates Reformer става все по-популярен и за това си има причина. С уреда могат да се изпълняват повече от 500 различни упражнения, които се адаптират изцяло към трениращия. За да извлечете максималното от всяка тренировка, за вас ще се погрижат инструкторите в Social Studio. 

С правилните пилатес реформър упражнения ще постигнете добра гъвкавост и мускулна издръжливост, без да натоварвате ставите си. Но нека ви разкажем по-подробно в следващите редове. 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА PILATES REFORMER ТРЕНИРОВКАТА?

Уредът за пилатес реформър е изработен от Джоузеф Пилатес по време на Първата световна война, когато в болниците е било пълно с пострадали хора на легло. За да подпомогне тяхната рехабилитация, Джоузеф прикрепил пружини към леглата, за да могат пациентите да се раздвижват, без да е нужно да са изправени. 

През 20-те години на миналия век той усъвършенствал дизайна на пилатес реформъра и го включил в програмата си с упражнения. От тогава този вид тренировка значително се е развила и е от полза за укрепването на мускулите и мобилността.

Днес уредът наподобява рамката на легло, но вместо матрак, на нея има подвижна платформа с колела. Те се търкалят напред и назад, докато правите упражненията си. За свързването на платформата към края на рамката се използват специални пружини, чието съпротивление може да се регулира спрямо вашите възможности.

За да не се изплъзнете по време на тренировка, над раменете ви има специални блокове. Друго, което ще забележите, са дългите ремъци, които служат за прикрепяне на краката и ръцете. Те са нужни за изпълнението на упражненията. 

Както споменахме и в началото, със своята усъвършенствана система, уредът позволява изпълнението на над 500 различни упражнения. Съпротивлението, което дават пружините, повишава мускулните контракции по време движение. Разтягането на мускулите подобрява тяхната издръжливост и гъвкавост, без да натоварва ставите. 

За да бъдат ефективни и безопасни, тренировките трябва да се извършват под ръководството на опитен инструктор. 

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ПИЛАТЕС РЕФОРМЪР?

 

Упражнявайки се на специалния уред за пилатес реформър в Social Studio, класическите пилатес упражнения се издигат на по-високо ниво. Благодарение на допълнителното съпротивление на пружините по време на тренировка, мускулният тонус на тялото се повишава, а гъвкавостта се подобрява.

Пилатес реформър ползите са насочени върху областите на тялото, които най-често имат проблеми. Причините за това могат да бъдат намален мускулен тонус или натрупани мазнини от бременност или заседнал начин на живот.

Такива области са изброените по-долу:

  • Корем;
  • Гръб;
  • Бедра;
  • Седалище.

Въпреки че много мускулни групи се натоварват по време на такъв тип тренировка, акцентът е най-голям върху тези части. 

Напълно нормално е понякога да нямате достатъчно време за упражнения. Тогава мускулите губят тонуса си, а мастната тъкан започва да се натрупва. Пилатес реформърът се е доказал като отлично решение на тези проблеми. Той подобрява силуета и укрепва коремните и гръбните мускули, което е от полза и за правилната стойка. Освен това продължителността на една тренировка е около 40-50 минути.

КАКВИ МОГАТ ДА БЪДАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПИЛАТЕС РЕФОРМЪР?

Уредът за пилатес реформър дава възможност за изпълнението на голям обхват от упражнения, които се грижат за силата и гъвкавостта ви. Съпротивлението на пружините при бутане и дърпане с ръце и крака, в комбинация с тежестта на тялото ви, спомага за изграждането на мускулите. Резултатът е видимо по-добър от този от обикновените пилатес упражнения, изпълнявани на постелка.

Ремъците, които се държат в ръцете или се поставят на краката, позволяват на мускулите да се разтегнат напълно. Този вид стречинг значително подобрява мобилността. 

Друг очакван резултат, който си струва да споменем, е подобрената мускулатура на кръста и раменете. Това спомага за изправянето на стойката, която често е нарушена от целодневната работа в седнало положение.

Само 2-3 сесии седмично са достатъчни, за да постигнете завидни резултати. Още след месец ще забележите първите промени в тялото си, а след три – разликата ще е наистина осезаема. При много хора се наблюдава и загуба на тегло, което е още по-осезаемо в съчетание с хранителен режим е и кардио тренировки.

Предимството на този тип упражнения е ангажирането на цялата мускулатура на тялото с акцент върху дълбоките постурални мускули. Постига се подвижност и стабилност на гръбначния стълб и раменете.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ SOCIAL STUDIO ЗА СВОЯТА ТРЕНИРОВКА ПО ПИЛАТЕС РЕФОРМЪР?

Нашето уютно студио отваря врати през 2017 година в софийския квартал Гео Милев. Днес помагаме на нашите клиенти да постигат целите си на две ключови локации в столицата. Ето ги и тях: Инструкторите на Social Studio са бивши възпитаници на Националната спортна академия. Професионализмът и богатият им опит предразполагат и мотивират посетителите на студиото да вярват в своите възможности и да не се отказват. Движението е здраве, а в Social Studio това го знаем най-добре.  Освен студио за спорт, локацията ни на ул. Черковна е и галерия. Ще можете да разгледате картини, дело на някои от най-известните български художници от миналия век. Сред тях са следните:
  • Атанас Яранов;
  • Дечко Узунов;
  • Евгени Босяцки;
  • Георги Ковачев – Гришата и др.;
  • Димитър Казаков – Нерон.
Картините периодично се подменят, благодарение на галерия Лоранъ.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Пилатес реформър упражненията не са строго насочени към отслабването, но в комбинация с кардио и правилно хранене могат да допринесат повече за тази цел. Увеличаването на мускулната маса от пружинното съпротивление има ефект върху подобряването на метаболизма и загубата на тегло
Не, този вид тренировки нямат противопоказания. Те натоварват равномерно цялото тяло. Пилатес реформърът може да се използва и в късния етап на рехабилитация, както и при хронични болки в гърба и изкривявания на гръбначния стълб.
Всяка тренировка отнема между 40 и 50 минути. Две или три посещения седмично в Social Studio са достатъчни, за да постигнете желаните резултати.
Подгответе облекло, което да ви е максимално комфортно. То не трябва да ограничава движенията ви и е добре да бъде от дишащи материи. Можете да си подготвите и чорапи, които не се хлъзгат. В случай че нямате такива, ние ще ви осигурим. След упражненията по пилатес реформър, нашите напълно оборудвани бани ви очакват за релаксиращ душ. В тях сме ви осигурили шампоан, душ гел и хавлия. В съблекалнята ни има и сешоар.

Да започнем заедно